Ugorj át egy órára!

Ars Poetica

Üdvözlöm a Kedves Olvasót!

Ahogy a cím sejteti, ezen a felületen órákról lesz szó, olyan darabokról, amik érdekesek, különlegesek, vagy csak azért, mert jól esik beszélni róluk. 

A legtöbb dolog a mai világban megosztja az embereket, de talán az órák szeretete nem szegregál, hanem összeköt minket. A karórák csodálatos szerkezetek, hiszen annak ellenére léteznek, hogy már nincs rájuk szükségünk.
Az időt mutatja a telefonunk, az okoskarkötőnk, a mikró, a TV, lényegében bármi. A karóra egy bámulatosan bonyolult, szinte már archaikus szerkezet, amit hordhatunk divatból, vagy meggyőződésből, önkifejezésből, vagy csak azért, mert jólesik. Nincs rá tényleges szükségünk, hiszen kiváltottuk pontosabb, olcsóbb, digitálisabb, okosabb kütyükkel, mégis olykor vagyonokat költünk egy rugós, felhúzós, pontatlan, de kézzel összeszerelt modellre.
Ez szenvedély, ez elköteleződés, egy darabka a régi világból, egy szelet a történelemből. Az órák története az emberi történelem része, amiért lehet lelkesedni, rajongani, gyűjteni, és azért is csodálatos világ az órák világa, mert nem kell egy autó árát elkölteni azért, hogy egy különleges darabot hordhassunk a csuklónkon.

Ezért gondolom azt, hogy aki az órákat szereti, az rossz ember nem lehet, és az ilyen embereket szeretettel várom, hogy ugorjanak át egy órára!

 

 

Címkék: Ars Poetica